Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Κλειδάριθμο; Όχι ευχαριστώ!



Α.Ε.Κ. Π.Ε. Νομού Ημαθίας
http://aekpeima.blogspot.com
Επικοινωνία: 6977685777
            6945154637 

Κλειδάριθμο; Όχι, ευχαριστώ!
 
Βέροια 12/10/2012

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Υπουργείο Πενίας και Αξιολόγησης, ανακοίνωσε την παράταση της διαδικασίας συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου για την αξιολόγηση, με το πρόσχημα ότι «δεν έχουν δοθεί ακόμα και σήμερα κλειδάριθμοι στους εκπαιδευτικούς σε πολλά σχολεία με ευθύνη των Διευθυντών».

Με δυο λόγια, το Υπουργείο υπαινίσσεται εμμέσως πλην σαφώς, ότι οι εκπαιδευτικοί ήθελαν να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο αλλά οι διευθυντές δεν τους έδιναν κλειδάριθμους!! !

Θεωρούμε απαράδεκτη την επιχείρηση διασυρμού των διευθυντών των σχολικών μονάδων στην κοινή γνώμη. Αποτελεί πρόσχημα για την παράταση της διαδικασίας για μια εβδομάδα ακόμη με στόχο να ασκηθούν πιέσεις στους εκπαιδευτικούς.

Το ερωτηματολόγιο έχει ήδη καταδικασθεί στη συνείδηση των συναδέλφων ως μια αποτυχημένη απόπειρα να εμφανίσει τους εκπαιδευτικούς συμμέτοχους στη διαδικασία σφαγής τους.

Ø Η Α.Ε.Κ. Π.Ε. Νομού Ημαθίας καλεί τους εκπαιδευτικούς να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από την τελευταία ανακοίνωση του Υπουργείου για τις πραγματικές προθέσεις αυτής της διαδικασίας.

Ø Κανένας – καμιά να μην αλλάξει γνώμη και στάση όσο και αν παραταθεί αυτή η απαράδεκτη διαδικασία, όποιες κι αν είναι οι πιέσεις.

Ø Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στη περαιτέρω μισθολογική – βαθμολογική μας σφαγή, στην παιδαγωγική μας υποδούλωση, στην επιστημονική μας απαξίωση, στην ίδια την απόλυση τη δική μας ή των συναδέλφων μας.

Ø Καλούμε τους συναδέλφους μας διευθυντές να ασκήσουν μονάχα την υπηρεσιακή τους υποχρέωση της ενημέρωσης των εκπαιδευτικών και να μην εκδίδουν κλειδαρίθμους εάν δε ζητηθεί κάτι τέτοιο απ’ τους συναδέλφους.

Ø Συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, η διαδικασία του ερωτηματολογίου είναι προαιρετική και ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να σας εξαναγκάσει να το συμπληρώσετε. Δεν παραλαμβάνουμε κλειδάριθμους, απλά δηλώνουμε ότι λάβαμε γνώση.


Α.Ε.Κ. Π.Ε. Νομού Ημαθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου